Kooperativa je deo firme koji se bavi zajedničkom proizvodnjom plodova jagodastih voćki i predstavlja jednu od naših osnovnih delatnosti. Našim kooperantima dajemo kompletnu podršku u organizovanju proizvodnje.

Proizvođač od Florive dobija sertifikovane sadnice za koje može dobiti subvenciju od države. Proizvođač može da izabere jedan od modela saradnje: može da ih plati odmah, a može i na odloženo, odnosno sa plodom koji proizvede u prvoj rodnoj godini.

Floriva na osnovu analize popunjenog upitnika od strane potencijalnog kooperanta se odlučuje da li će raditi sa njim ili ne.

Na osnovu analize zemljišta od kooperanta, Floriva daje predlog za kulturu koju može gajiti i kompletnu tehnologiju pripreme zemljišta, podizanja zasada i dalje nege preko svoje stručne službe.

Najvažnije od svega je unapred garantovan dugogodišnji otkup po tržišnim cenama i dobijanje proizvoda koji ima uniforman kvalitet, koji je pre svega zdravstveno ispravan.

Model kućne radinosti je osnova za razvoj poljoprivredne proizvodnje na malim parcelama brdsko-planinskog područja. Gajenjem više vrsta jagodastih voćki omogućen je višemesečni prihod, finansijska stabilnost i sigurnost gazdinstva sa minimalnim troškovima proizvodnje.

Saveti

Kooperativna proizvodnja

Galerija slika

Kooperativna proizvodnja