Sve sadnice

 • null

  Šumska jagoda

 • null

  Jagoda

 • null

  Malina

 • null

  Kupina

 • null

  Ribizla

 • null

  Aronija

 • null

  Peruanska jagoda

 • null

  Oblepiha

 • null

  Godži

 • null

  Ogrozd

Kupina

Sorta Loch Ness

Loch Ness je bestrna sorta kupine, veoma prinosna i otporna na bolesti, krupnih plodova odličnog ukusa, koji su veoma dugog veka trajanja u svežem stanju. Može se jesti sveža, koristiti za pravljenje različitih poslastica, može se preraditi u marmeladu, vino, liker, a odnedavno i za pivo. Od ove sorte kupina može se koristiti i lišće koje se dodaje i koristi u raznim čajevima za snižavanje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi.

Sezona branja: Loch Ness u Srbiji u nižim predelima (Pomoravlje, Mačva…) pristiže na branje oko 1. jula, a u višim predelima zapadne Srbije od 10-15 jula. Ubiranje plodova traje duže u odnosu na druge sorte, odnosno traje sve do kraja septembra.

Kvalitet ploda: Loch Ness ima krupne plodove prosečne težine 6,5 gr kompaktnog oblika, sjajne crne boje i odličnih skladišnih osobina u svežem stanju kao i za zamrzavanje. Prosečna količina šedera se krede oko 14 briksa (najviše od svih sorti na našem tržištu), a kiseline oko 10 gr/l. Stoga je ukus ploda identičan šumskoj kupini i kao takav je najtraženiji za prodaju u svežem stanju i za zamrzavanje.

Upotreba ploda u svežem stanju: Loch Ness je najbolja i najtraženija sorta kupine u EU za svežu konzumnu upotrebu u malim pakovanjima (125 i 250 gr). Plodovi mogu na temperaturi od +2 do +4°C biti sveži do 12 dana i pri tom odlično podnose transport na udaljena tržišta kao što je EU i Rusija. Za svežu prodaju plodovi se beru u 60% fiziološke faze zrelosti direktno u male posude ili gajbe i što pre idu u pothladu i na tržište.

Upotreba ploda za zamrzavanje: Loch Ness je jedna od najboljioh sorti kupine jer zadržava crnu boju prilikom zamrzavanja što je čini najboljom sortom za industrijsku preradu. Kada se ubiraju dobro zreli plodovi taj procenat je zanemarljiv. Prednost je za hladnjačare jer je ne moraju odmah zamrzavati po pristrizanju u hladnjaču zato što može dugo da stoji u pothladi pre zamrzavanja. Po svim karakteristikama ploda jedinstvena je i najbolja na tržištu.

Sadnja se obavlja u jesen ili proleće.

Sertifikovane sadnice kupine Loch Ness sa potrebnom dokumentacijom za ostvarivanje prava na subvenciju, možete nabaviti u našoj firmi koja je ekskluzivni zastupnik za proizvodnju, prodaju i uvoz za teritoriju Srbije.

Povezani tekstovi

Poručite sadnice i proizvode kupine

Popust

Forest Lady

voćno vino kupine

180.00 RSD550.00 RSD

Voćno vino kupine

Crna dama šumskih proplanaka. Vino dobijeno selekcijom zrelih plodova kupine, okrepljuje dušu i telo. Sočno i pitko, fine strukture i arome. Od davnina se koristi kao lek. Zbog voćnog karaktera najčešće se služi kao desertno vino. Odlično ide uz jela od divljači, ribe i blage sireve. Servira se na nižim temperaturama od 12°C do 15 °C. 

Kupina Loch Ness

kontejnerske sadnice

160.00 RSD

Cena jedne sadnice je 160 dinara i odnosi se na porudžbinu do 100 komada. Za veće količine nas kontaktirajte putem telefona 066/864-00-12 ili nam pišite na mejl floriva.ivanjica@gmail.com kako biste se informisali o cenama i predviđenim rabatima. Sadnice su kontejnerske, sa svom pratećom dokumentacijom.

Floriva je jedina firma u Srbiji koja poseduje EcoCert sertifikat za organsku proizvodnju sadnica.

Malina-kupina Boysenberry

kontejnerske sadnice

120.00 RSD

Ukoliko poručite sadnice u vrednosti preko 3000 dinara, dobijate gratis sadnice u visini od 10% od narudzbine.

Organik sertifikat

 

Floriva je jedina firma u Srbiji koja poseduje EcoCert sertifikat za organsku proizvodnju sadnica.

Ukoliko želite da pokrenete organsku proizvodnju plodova jagodastih voćki, sa našim sadnicama, već prve godine možete imati Organik sertifikat, ukoliko se budete pridržavali uputstava koje dobijate prilikom kupovine sadnica.

 

Galerija slika sadnica kupine

Potrebna vam je pomoć?

Slobodno nas pozovite ili nam pišite putem Facebook-a ili email-a.

Zašto Floriva ?

prednosti rasadnika

Sertifikovane sadnice

Sadnice proizvodimo od bezvirusnih matičnih zasada koji su pod stalnom kontrolom inostranih i domaćih nadležnih institucija.

Sadnice na zahtev

U saradnji sa najboljim  rasadnicima  iz Evrope obezbeđujemo i druge vrste  voća  po vašem zahtevu.

Prilagođene sadnice

Odabrani sadni materijal prilagođen je klimatskim uslovima našeg podneblja i odlična je osnova za formiranje velikih  plantažnih zasada, ali i organizovanje proizvodnje u kućnoj radinosti.

Pristpuačne cene

Cene naših sadnica pristupačne su kako za hobiste tako i za profesionalne proizvođače.

Kvalitetan sadni materijal

Prednosti sadnica koje mi proizvodimo su visok procenat primanja, brz nastavak rasta po rasađivanju, bolje napredovanje biljaka, veći prinosi, bolja otpornost, i najvažnije, mogućnost celogodišnje sadnje.

Poptuna podrška

Našim kooperantima i kupcima dajemo kompletnu podršku i uputstva za sadnju, odgajanje i proizvodnju voća.